Ik herinner me dat ik een stickertje op de lagere school kreeg als ik een opdracht goed uitgevoerd had. Wat voelde ik me dan blij en nog extra als de juf “kies er zelf maar eentje uit” zei. Ik merkte een tijd geleden dat als ik iets buiten mijn comfort zone ging doen ik naar zo’n stickertje verlangde van toen. Ik heb toen een verandering aangebracht, zodat ik niet meer naar dat stickertje van de juf smacht. Lees je mee? Dit is tip van de week nummer 2.

Is dat stickertje krijgen nog steeds waar je naar verlangt en waar je jouw eigenwaarde aan ophangt? Zijn bijvoorbeeld de likes, de stickertjes van de juf, in een bericht dat je op social media hebt geplaatst? Of het compliment van je manager laatst? Of die van je partner thuis toen je je had uitgesloofd achter het fornuis? Geeft zo’n ontvangen “stickertje” je voldoening zat of wil je eigenlijk meer dan dat? Waardering uitspreken gebeurt ook niet altijd. Baal je dan en heb je van je inspanning spijt?

Wat zou het voor jou doen als jij jezelf dat “stickertje” geeft en je niet meer naar waardering van anderen streeft? Natuurlijk blijft het leuk om een compliment te krijgen, maar op deze manier heb je ook een fijn gevoel als anderen zwijgen.