Op de lagere school ben ik gepest en dit zorgde er voor dat ik me minder voelde dan de rest. Mijn broertje kreeg ook alle aandacht thuis en ik was de stille grijze muis. Met mijn uiterlijk was ik namelijk helemaal niet blij. Ik had bij het uitdelen niet vooraan gestaan in de rij. Tijdens mijn puberteit had ik weinig vriendinnen en nooit een vriend. Ik dacht dat ik niet leuk genoeg was en het niet had verdiend. Mijn moeder is lange tijd ziek geweest en daardoor heb ik veel gezorgd en weinig gefeest. Allemaal redenen om me minderwaardig te voelen en niet te durven gaan voor mijn eigen dromen en doelen.

Vervelende gebeurtenissen zoals gepest zijn, in het verleden zorgen bij velen voor problemen in het heden. Ze krijgen een laag zelfbeeld en hebben de neiging om zichzelf weg te cijferen, want ze denken dat ze niet met anderen kunnen wedijveren. In hun ogen is een ander altijd mooier, intelligenter en beter ook al klopt deze gedachtegang voor geen meter. Ze zijn zelf net zo prachtig als de anderen dus het wordt tijd om hun zelfbeeld definitief te veranderen. Zelfliefde helpt daar bij en zet ze weer vooraan in de rij.

Heb jij ook moeite om jezelf prachtig te vinden en laat je je door de mening van anderen verblinden? Ben je continue bezig om het je omgeving naar het zin te maken en lukt het niet om van zelfvertrouwen te blaken? Jij bent het waard om van jezelf te houden en te stoppen met jezelf van een gelukkig leven te weerhouden. Wellicht heb je geen idee wie je zelf bent. Unieki kan je helpen met het ontdekken van jouw unieke ik en talent. Je neemt definitief afscheid van de negativiteit uit je verleden en laat je voluit leven in het heden.