Mijn hele leven heb ik een haat-liefde verhouding met de zomer. Heerlijk vind ik die lange dagen, maar door de hitte word ik slomer. En in een korte broek, een rokje en uiteraard bikini voel ik me onzeker. Mijn benen zijn ten opzichte van anderen altijd minder fraai en veel bleker. Dus houd ik het meestal bij een lange broek met een luchtige top, maar ik vroeg me af hoe zet ik de negatieve gedachten stop?

Wij vrouwen blijven ontevreden en vergelijken. Zelfs als we ons streefgewicht bereiken. Dan zijn we nog niet blij met ons spiegelbeeld, want dan is er altijd wel weer wat anders waarmee onze gedachten speelt. We willen altijd wat anderen hebben of wat we op tv zien. Maar waarom geven we onszelf niet onvoorwaardelijk een dikke tien?

Wat zeg jij tegen jezelf als je in de spiegel kijkt? Wat een dikke kont, stom haar, blubberbuik of iets wat daar op lijkt? Ik wil je uitdagen en je iets vragen. Zeg de volgende keer eens tegen je spiegelbeeld: Ik hou van jou en ik vind je een echte mooie vrouw! Je zult merken dat als je het vaker tegen jezelf zegt, je je beter gaat voelen, het gaat inzien, het werkt echt!