Dat ik weleens jaloers ben is iets dat ik liever ontken. Ik ben het af en toe nog weleens op mooie zelfverzekerde vrouwen en ik vind het ook nog steeds lastig om ze zomaar te vertrouwen. Mijn verleden waarin ik het lelijke eendje was en werd gepest was voor mijn zelfvertrouwen funest. Mijn broertje was vroeger vaak ziek en een lastige puber waardoor hij de meeste aandacht kreeg. Ik voelde me hierdoor niet belangrijk en dat zorgde ervoor dat ik over mijn problemen zweeg. Ik heb ook diverse vriendinnen gehad waarvan ik de trouwheid en vriendschap enorm had overschat. Ik voelde me hierdoor minder waard en voor het vragen om hulp bezwaard.

Sommige vrouwen zijn jaloers geworden gaandeweg, want ze hebben ten opzichte van anderen veel pech. Ze voelen zich onbegrepen en hebben een minderwaardigheidsgevoel. Leuk gevonden worden is daarom hun doel. Ze zetten zichzelf doorgaans op de 2e plek en zien een keertje falen als enorm gebrek. Ze streven naar perfectie in zichzelf en in de dingen die ze doen en vinden zichzelf al snel een oen. Ook zijn ze totaal niet blij als ze in de spiegel kijken, want daarin zien ze iemand waar ze niet op willen lijken. In hun hoofd blijven ze over deze dingen malen en lukt het niet om de positieve gedachten over zichzelf omhoog te halen.

Lig jij ook wakker van wat anderen van jou vinden en ben je je regelmatig over jouw handelen aan het opwinden? Kijk je altijd tegen anderen op en vraag je je af hoe zet ik dit stop? Wil je graag zelfliefde creëeren en afrekenen met de in de weg lopende beren? Heb je geen idee wat je nu echt wilt in het leven, maar durf je jezelf wel een mooi cadeau te geven? Unieki’s Nicolette kijkt samen met jou naar wat er speelt en helpt je naar een positief zelfbeeld. Ze geeft je zelfvertrouwen zodat je aan je eigen toekomstdromen durft te bouwen.