Lange tijd was ik ontevreden met mijn leven, want ik was altijd bezig met iets beters of mooiers nastreven. Ik keek ook veel naar anderen en wilde dat dan ook het liefst meteen hebben of veranderen. Ik wilde mooier, grappiger, intelligenter zijn, want anders voelde ik me klein. Ook was ik nooit blij met de spullen die ik had. Ik wilde altijd nog iets anders, al had ik spullen zat. 

Tegenwoordig biedt het leven oneindige mogelijkheden. Zoveel meer en anders dan 20 jaar geleden. De reclame toont mensen waar we op willen lijken en blijven we onze bezittingen met anderen vergelijken. Social media staat vol met de mooiste momenten in ieders leven en daardoor krijgen we de drang om het ook allemaal te moeten beleven. Veel mensen worstelen hierdoor met keuzestress en voelt nooit iets als een succes. 

Ben jij ook nooit tevreden met de dingen die je hebt of doet en neem je geen genoegen met goed. Moet alles perfect voor elkaar zijn en voel je je dan pas fijn? Maar perfectie is een illusie, dus wanneer kom je tot de conclusie: Dat je als je dit nastreeft je nooit een gelukkig leven leeft? Geluk zit hem in het genieten van de kleine dingen. De zonnestraal op je wang of met de radio heel hard meezingen. Bedenk de volgende keer als je in de winkel staat, is mijn geluk hier echt bij gebaat?