Lieve pap,

Vandaag is het Vaderdag. Dus proost! Gewoon omdat het kan en mag. Ik wil je zeggen dat ik trots ben op jou en dat ik heel veel van je hou. Jouw leven is niet echt makkelijk geweest. Vroeger niet en met mam was het uiteindelijk ook geen feest. Jullie kenden elkaar 50 jaar. Waarvan 45 jaar als echtpaar. Veel samen meegemaakt. Nee, jullie leven was niet volmaakt. Helaas was ziekte een rode draad die het plezier enorm heeft geschaad. Gelukkig waren aan jullie ook een aantal mooie kaarten uitgedeeld. 2 Kinderen, een mooi huis, leuk werk/eigen bedrijf, bijvoorbeeld. En toen wij groter waren, zijn jullie samen gaan reizen naar verre tempels, piramides en paleizen. Fotoboeken vol met bonnetjes en aandenken en ik kreeg uit deze landen mooie geschenken. Na een tijdje ging dit niet meer. O, wat deed dat jullie zeer. Wat werd ze ziek en hulpbehoevend en wat waren jullie beide levens jarenlang bedroevend. Je hebt echt onwijs goed voor haar gezorgd en nog een beetje levensvreugde gewaarborgd. Wat was dat zwaar voor jou, al dat gezwoeg, de pech en het gesjouw.

Bijna 5 jaar geleden stopte de zware strijd en was je van de 24/7 zorg bevrijd. We hebben toen een paar maanden samen leuke dingen gedaan. Waaronder racen in een Alfa op de Zandvoortse baan. Snel kwam er een nieuwe vrouw in jouw leven en die blijft tot nu toe goed kleven. Ze leert jou ook veel over het uiten van gevoel en dat verandert een heleboel. Heel fijn vind ik dat. Het is echt een lieve schat. Jullie verdienen elkaar en blijven hopelijk nog lang een gezond en gelukkig paar.

 Natuurlijk mis ik mam iedere dag en denk ik terug aan haar vrolijke lach. Jullie hebben me samen groot gebracht en hadden sommige dingen anders bedacht. Ja, het was soms moeilijk voor ons allemaal, maar het waren de nodige levenslessen voor mijn unieke verhaal. Terugdraaien kun je het niet de tijd. En wat heeft een mens aan spijt? Als je alles van te voren weet zou je het misschien anders doen, maar het zou ook saai zijn en nu is nu en toen was toen.

 Het is gegaan zoals het ging lieve pap. Ik heb je hulp gehad bij iedere stap. Ook al hoorde ik het niet altijd en voelde ik me soms alleen staan in de strijd. Ik weet: Als ik je bel sta je altijd voor me klaar en je zult me beschermen tegen mogelijk gevaar. Ik weet nu ook hoe trots je op mij bent en dat je van me houdt je bent echt een papa van goud! Ik wens je een hele fijne Vaderdag, want ik ben zo blij dat ik je dochter zijn mag!